Hvorfor vi behandler personopplysninger

Vi behandler personopplysninger for å kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg, for eksempel hvis du velger å abonnere på produkter fra oss.

Hvordan behandles personopplysninger og hva er det rettslige grunnlaget for dette? Vi behandler personopplysninger enten når vi har et rettslig grunnlag for å gjøre det, eller når samtykke er gitt.

Rettslig grunnlag: Oppfyllelse av leieavtalen. Vi samler inn de personopplysningene som er nødvendige for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til avtalen. Samtykke: Du gir oss ditt samtykke til å behandle en eller flere personopplysninger. Et eksempel på dette er hvis du ønsker å abonnere på nyhetsbrevet vårt.

Avveining av interesser: Her gjøres det en avveining som kan resultere i at vi vurderer at vi har en interesse i å behandle personopplysninger.

Eksempel på rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger:

 • Å kunne administrere kjøpet ditt på nettstedet vårt (inkl. administrere bestillingen din, administrere returer, leveringsstatus osv.) Behandlingen er basert på: avtale
 • Kunne håndtere henvendelser fra deg via vår kundeservice. Behandlingen er basert på: avtale
 • Kunne sende deg nyhetsbrev og andre tilbud. Behandlingen er basert på: samtykke

Hva slags personopplysninger behandler vi?

Her er noen eksempler på personopplysninger vi behandler:

 • Navn
 • Kontaktinformasjon (f.eks. adresse, e-post og telefonnummer)
 • Kjøpsinformasjon (f.eks. hvilken vare som er bestilt eller om varen skal leveres til en annen adresse)
 • Opplysninger som oppgis av den registrerte frivillig og på eget initiativ
 • Betalingshistorikk
 • Betalingsinformasjon

Dine rettigheter

I henhold til GDPR (EUs personvernforordning) har du en rekke rettigheter når det gjelder behandlingen av personopplysningene dine. Nedenfor følger en kort oppsummering av rettighetene du har. Du kan alltid kontakte oss for å utøve dine rettigheter.

 • Du har full rett til å be om og få full tilgang til personopplysningene vi behandler om deg.
 • Du kan be om retting av personopplysningene dine dersom de er feilaktige.
 • Du har alltid rett til å trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss, f.eks. hvis du ikke ønsker å abonnere på nyhetsbrevene våre.
 • Du har rett til å be om sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Vi har imidlertid rett til å avslå forespørselen din hvis det finnes juridiske forpliktelser som hindrer oss i å slette visse personopplysninger.
 • Du har også rett til å be om at behandlingen av personopplysningene dine begrenses. For eksempel hvis du bestrider at opplysningene er korrekte.
 • Du har rett til å motsette deg behandling basert på en interesseavveining. Det kan imidlertid være unntak fra denne retten.
 • Du har rett til å protestere mot behandling av personopplysningene dine til markedsføringsformål.
 • Du har rett til å klage til ansvarlig personvernmyndighet (i Sverige: imy.se).
 • Du har rett til å motta personopplysningene dine i et strukturert format og til å overføre dem til en annen behandlingsansvarlig. Noen ganger kan det være tekniske begrensninger for dette.

Hvordan får vi tilgang til personopplysningene dine?

Vi får tilgang til personopplysningene dine på følgende måter:

 • Det du oppgir direkte til oss eller det som registreres når du besøker nettstedet vårt.
 • Fra offentlige registre
 • Når du melder deg på nyhetsbrev og andre utsendelser, spørreundersøkelser osv.
 • Når du kontakter oss, for eksempel for å søke på en jobb eller for et besøk.

Så lenge oppbevares personopplysningene dine

Vi oppbevarer aldri personopplysningene dine lenger enn vi trenger for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg og den tiden som kan være nødvendig for å overholde lover og regler. F.eks. i henhold til regnskapsloven og i avtalens varighet. I tillegg lagres personopplysninger bare i tilfeller der vi har et rettslig grunnlag eller der det er gitt uttrykkelig samtykke.

Eksempler på oppbevaringsperioder:

Ved kjøp på nettstedet – Oppbevaringsperiode: syv (7) år pluss inneværende år, for å overholde regnskapsloven.

For kundeservicesaker – Oppbevaringsperiode: én (1) måned etter at kundeservicesaken er avsluttet.

I rekrutteringsprosesser – Oppbevaringsperiode: Vi oppbevarer opplysningene til rekrutteringsprosessen er avsluttet.

Ved markedsføringsaktiviteter – Oppbevaringsperiode: Vi oppbevarer opplysningene inntil du trekker tilbake samtykket ditt.

Informasjonskapsler

Nettstedet vårt bruker både faste informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler. En informasjonskapsel er en fil som inneholder en identifikator (en streng med bokstaver og tall) som sendes av en webserver til en nettleser og lagres av nettleseren. Identifikatoren sendes deretter tilbake til serveren hver gang nettleseren ber om en side fra serveren. Informasjonskapsler kan enten være «faste informasjonskapsler» eller «øktinformasjonskapsel»: En fast informasjonskapsel lagres av nettleseren og forblir gyldig til den angitte utløpsdatoen, med mindre brukeren sletter den før utløpsdatoen; en øktinformasjonskapsel utløper derimot ved slutten av brukerøkten, når nettleseren lukkes. Informasjonskapsler inneholder vanligvis ikke informasjon som identifiserer en bruker personlig, men personopplysninger som vi lagrer om deg, kan være knyttet til informasjon som er lagret i og hentet fra informasjonskapsler.

Vi bruker følgende informasjonskapsler:

Funksjonelle (for å kunne få hjelp via chat):

Disse hjelper oss med å gi deg en bedre opplevelse på nettstedet og gjør det mulig for oss å utvide funksjonaliteten og personaliseringen, for eksempel ved å lagre din unike ID for chatten vår. De kan være plassert av oss eller tredjepartsleverandører som har funksjoner som vi bruker på sidene våre. Hvis du ikke godtar disse informasjonskapslene, vil enkelte tjenester på nettstedet ikke fungere som forutsatt.

Navn

Domene

Utløper

Beskrivelse

Type

messagesUtk

leasa.se

1 år

Lagrer en unik ID-streng for hver chatboksøkt. Dette gjør det mulig for nettstedets supportteam å se tidligere problemer og gjenoppta kontakten med den tidligere supporteren.

HTTP

Statistikk:

Disse informasjonskapslene gir statistikk om ytelse og besøkende på nettstedet. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å telle besøk og trafikkilder slik at vi kan måle og forbedre nettstedets funksjon. All informasjon som samles inn via disse informasjonskapslene, er aggregert og anonym. Hvis du ikke samtykker til denne typen informasjonskapsler, kan vi ikke se hvordan de besøkende oppfører seg på nettstedet, og vi kan heller ikke evaluere ytelsen.

Navn

Domene

Utløper

Beskrivelse

Type

__hssc

leasa.se

1 dag

Identifiserer om informasjonskapseldataene må oppdateres i den besøkendes nettleser.

HTTP

__hssrc

leasa.se

Sesjon

Brukes til å gjenkjenne den besøkendes nettleser når vedkommende besøker nettstedet på nytt.

HTTP

__hstc

leasa.se

1 år

Angir en unik ID for økten. Dette gjør det mulig for nettstedet å innhente informasjon om besøkendes atferd til statistiske formål.

HTTP

_ga

leasa.se

2 år

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan den besøkende bruker nettstedet.

HTTP

_ga_#

leasa.se

2 år

Brukes av Google Analytics til å samle inn data om antall ganger en bruker har besøkt nettstedet, samt dato for første og siste besøk.

HTTP

_gat

leasa.se

1 dag

Brukes av Google Analytics for å senke henvendelsesfrekvensen.

HTTP

_gid

leasa.se

1 dag

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistiske data om hvordan den besøkende bruker nettstedet.

HTTP

collect

leasa.se

Sesjon

Brukes til å sende data til Google Analytics om den besøkendes enhet og atferd. Sporer besøkende på tvers av enheter og markedsføringskanaler.

Piksel

hubspotutk

leasa.se

1 år

Angir en unik ID for økten. Dette gjør det mulig for nettstedet å innhente data om besøkendes atferd til statistiske formål.

For markedsføring:

Disse informasjonskapslene brukes til å analysere og spore atferden din på nettstedet for å kunne levere tilpasset innhold og funksjoner på nettstedet. Disse informasjonskapslene kan også brukes til såkalt retargeting, som betyr at vi kan identifisere deg på nettstedet vårt og deretter vise deg relevant markedsføring fra oss når du er på et annet nettsted eller i en annen digital kanal. De kan også brukes til å opprette tilpassede målgrupper for tredjepartsannonsering. Disse informasjonskapslene identifiserer deg via nettleseren eller den digitale enheten din. Hvis du ikke godtar disse informasjonskapslene, vil du ikke kunne motta annonser og informasjon som er tilpasset og relevant for deg.

Navn

Domene

Utløper

Beskrivelse

Type

_fbp

leasa.se

3 måneder

Brukes av Facebook til å levere en rekke annonseprodukter, for eksempel sanntidsbudgivning fra tredjepartsannonsører.

HTTP

__hmpl

hubspot.com

Varig

Samler inn informasjon om brukerpreferanser og/eller interaksjon med innholdet i nettkampanjer – Dette brukes på CRM-kampanjeplattformen som brukes av nettstedseiere til å markedsføre arrangementer eller produkter.

HTML

__ptq.gif

hubspot.com

Sesjon

Sender data til Hubspots markedsføringsplattform om den besøkendes enhet og atferd. Sporer besøkende på tvers av enheter og markedsføringskanaler.

Piksel

_gcl_au

leasa.se

3 måneder

Brukes av Google AdSense for å eksperimentere med annonseeffektivitet på tvers av nettsteder som bruker deres tjenester.

HTTP

_uetsid

leasa.se

1 dag

Samler inn data om atferden til besøkende fra flere nettsteder for å kunne presentere mer relevant reklame – dette gjør det også mulig for nettstedet å begrense antall ganger de vises den samme reklamen.

HTTP

_uetsid

leasa.se

Varig

Brukes til å spore besøkende på flere nettsteder for å kunne presentere relevant reklame basert på den besøkendes preferanser.

HTML

_uetsid_exp

leasa.se

Varig

Inneholder utløpsdatoen for informasjonskapselen med tilsvarende navn.

HTML

_uetvid

leasa.se

1 år

Brukes til å spore besøkende på flere nettsteder for å kunne presentere relevant reklame basert på den besøkendes preferanser.

HTTP

_uetvid

leasa.se

Varig

Brukes til å spore besøkende på flere nettsteder for å kunne presentere relevant reklame basert på den besøkendes preferanser.

HTML

_uetvid_exp

leasa.se

Varig

Inneholder utløpsdatoen for informasjonskapselen med tilsvarende navn.

HTML

ads/ga-audiences

google.com

Sesjon

Brukes av Google AdWords til å reengasjere besøkende som sannsynligvis vil konvertere til kunder, basert på den besøkendes atferd på nettsteder.

Piksel

MUID

bing.com

1 år

Brukes i stor utstrekning av Microsoft som en unik bruker-ID. Informasjonskapselen gjør det mulig å spore brukere ved å synkronisere ID-en på tvers av mange Microsoft-domener.

HTTP

pagead/1p-user-list/#

google.com

Sesjon

Sporer om brukeren har vist interesse for bestemte produkter eller arrangementer på flere nettsteder, og registrerer hvordan brukeren navigerer mellom nettsteder. Dette brukes til måling av reklameinnsats og muliggjør betaling av henvisningsgebyrer mellom nettsteder.

Piksel

tr

facebook.com

Sesjon

Brukes av Facebook til å levere en rekke annonseprodukter, for eksempel sanntidsbudgivning fra tredjepartsannonsører.

Piksel

 1. I de fleste nettlesere kan du nekte å godta informasjonskapsler, for eksempel:
  1. i Internet Explorer (versjon 10) kan du blokkere informasjonskapsler ved å klikke på «Verktøy», «Alternativer for Internett», «Personvern» og deretter «Avansert»
  2. i Firefox (versjon 24) kan du blokkere alle informasjonskapsler ved å klikke på «»Verktøy», «Innstillinger», «Personvern og sikkerhet»velge «Tilpasset innholdsblokkering» og klikke på «Alle informasjonskapsler»; og
  3. i Chrome (versjon 29) kan du blokkere alle informasjonskapsler ved å åpne menyen «Innstillinger» og klikke på «Nettstedsinnstillinger» under «Personvern og sikkerhet» og deretter fjerne avmerkingen i «Tillat nettsteder å lagre og lese informasjonskapseldata».

Blokkering av alle informasjonskapsler vil ha en negativ innvirkning på brukervennligheten på mange nettsteder. Hvis du blokkerer informasjonskapsler, vil du ikke kunne bruke alle funksjonene på nettstedet vårt.

 1. Du kan slette informasjonskapsler som allerede er lagret på datamaskinen din, for eksempel:
  1. i Internet Explorer (versjon 10) må du slette informasjonskapsler manuelt (du finner instruksjoner om hvordan du gjør det på http://support.microsoft.com/kb/278835);
  2. i Firefox (versjon 24) kan du slette informasjonskapsler ved å klikke på «Verktøy», «Innstillinger», «Personvern og sikkerhet» og deretter velge «Slett data» under «Informasjonskapsler og nettstedsdata», og
  3. i Chrome (versjon 29) kan du slette alle informasjonskapsler ved å åpne menyen «Innstillinger» og klikke på «Slett nettinformasjon» under «Personvern og sikkerhet».
 2. Fjerning av informasjonskapsler vil ha en negativ innvirkning på brukervennligheten på mange nettsteder.

Kapitalsmart og Fleksibelt

Du får utstyret du virkelig trenger – uten en kontantinvestering og verdireduksjon. Oppgrader eller fortsett som vanlig. Kjøp separat eller returner i henhold til bedriftens behov.

Personlig - hvis du vil.

Vi gir deg personlig råd om din bedrifts teknologibehov. Du trenger aldri å bekymre deg for lange telefonlinjer eller automatiserte chat-svar. Vi er med deg hele veien og hjelper deg gjerne før, under og etter gjennomført avtale – om du ønsker det.

Bærekraftig og moderne

Når du er ferdig, send bare utstyret tilbake, så resirkulerer vi eller reparerer og fabrikkrestaurerer det og finner nye eiere. Bærekraft er moderne – Sirkulær økonomi er det nye svarte!

Chat, e-post eller ring så hjelper vi deg. Kundeservice man-fre 09:00-17:00


Hvor du som bedrift eller gründer skaffer deg utstyr smartere.

Vi tror at verden blir bedre med flere gründere som tør å gjøre sitt og tenke annerledes. Derfor ønsker vi å skape den mest innovative og bærekraftige måten for bedrifter å få tilgang til utstyret de trenger.

Les mer om visjonen vår